Groep 8

Informatie over Twickel College Borne

Op maandagavond 16 november hield Het Twickel College Borne een online informatieavond voor ouders van leerlingen van groep 8.

Onderstaand een korte terugblik en een lijst met veelgestelde vragen.

Wij bieden u de volgende mogelijkheden om een indruk te krijgen van Het Twickel College Borne:

 • Kennismakingsvideo Twickel College Borne
 • Presentaties over de verschillende leerwegen die wij aanbieden:

BK = Beroeps/Kader gerichte leerweg

KT = Kader/Theoretisch gerichte leerweg

TH = Theoretisch/Havo gerichte leerweg

HA = Havo/Atheneum

 • Digitale folder met informatie over onze school, foto’s en videobeelden


Over ons onderwijs

Het Twickel College Borne is een breed instroompunt. Dit betekent dat wij onderwijs verzorgen voor twee jaar op vier niveaus:

Dakpanklas

Wij geven in deze "dakpanklassen" les op beide niveaus. Op die manier willen we onze leerlingen uitdagen waar dat mogelijk is.

  Open Huis

  Het Twickel College Borne houdt dinsdag 26 januari 2021 van 15.00 - 18.00 uur een Open Huis. Deze datum is onder voorbehoud i.v.m. ontwikkelingen COVID-19. Wij adviseren u de website goed in de gaten te houden.

  Hengelobreed is ervoor gekozen om de Open Dagen/Open Huizen alleen aan te bieden voor leerlingen. Natuurlijk hadden wij ook liever gezien dat u als ouder uw kind kon vergezellen, maar gezien alle maatregelen rond COVID-19 is het een begrijpelijk besluit. Vanzelfsprekend vangen wij de leerlingen op en zullen we ze tijdens hun bezoek aan onze school zo goed mogelijk begeleiden. Voor alle Open Huizen geldt dat leerlingen zich moeten aanmelden. De aanmeldlink is binnenkort beschikbaar.

  Minilessen

  Een middagje meelopen? Misschien wil je ook wel eens meemaken hoe het is om leerling te zijn van Het Twickel College Borne. Dat kan. Op 18 januari en woensdag 3 februari zijn er van 15.00 tot 16.00 uur online minilessen. Je kunt dan alvast de sfeer proeven bij ons op school en je bent deze middag al een beetje leerling van Het Twickel College!

  Maandag 18 januari zit vol, maar voor 3 februari kun je je nog aanmelden. Als je je hebt aangemeld ontvang je een link voor toegang op je mail. Heb je je voor 18 januari aangemeld dan ontvang je deze link in de week van 11 januari.

  Meld je hier aan voor de minilessen.

  Vragen?

  Klik hier voor de lijst met veelgestelde vragen.
  Heeft u een vraag? Mail dan naar: sch-tb-groep8@carmelhengelo.nl